En skidt lille mand

Så blev det torsdag og Laurids lunge og mellemørebetændelse lader til at være på sit højeste.

Mandag eftermiddag kl. ca. 15 var jeg på vej ud af døren for at hente Clara i børnehaven og Laurids i dagplejen, men lige som August og jeg skulle til at sætte nøglen i døren ringede telefonen, det var Pernille – Laurids dagplejer, som blot ville fortælle at han virkede en smule varm efter at have sovet en 3 timer lang middagslur, hvilket er meget normalt, dog indenfor for første gang, da han jo nu er rundet de halvanden år og i følge dagplejernes arbejdsbeskrivelse er for tung til at blive løftet op i barnevognen. Jeg synes nu han har været tung længe, men jeg var også spændt på om han overhoved fik sovet nu hvor det ikke var i puttevognen.

Nå men vi var jo på vej så det varede ikke længe før vi var hos den lidt klatøjede unge mand.

Resten af dagen var han lidt små pyldret men legede også hyggeligt rundt, da vi til aften skulle børste tænder så jeg til min store overraskelse at ikke mindre end 4 nye tænder lige var brudt igennem, så tænkte at det måske var grunden til en smule feber.

Det blev hurtigt besluttet at Laurids skulle blive hjemme tirsdag, nu hvor jeg alligevel er på barsel, er det jo også skønt med hyggedage.

Tirsdag morgen vågnede Laurids frisk som en havørn som altid, han legede dejligt hele formiddagen, ja vi fik endda lavet en lille påskekylling som skulle bruges til værtinde gave samme aften, alt i mens rugbrødet bagte i ovnen. Efter en eftermiddagslur på ca. 2 timer vågnede Laurids som dagen før med feber, hmmmm.

Nå men gode råd var dyre og vi var jo inviteret til brændegilde hos naboen. Efter lidt overvejelser valgte vi at gi ham lidt panodil, dels for at sænke feberen lidt men også for at gi ham lidt ro for tænderne.

Det lod dog ikke til rigtig at virke, den lille mand blev endnu mere klatøjet og skidt, så Brian gik tidligt hjem med ham og han blev puttet.

I løbet af natten var Clara vågen adskellige gange med en frygtelig hoste, sidste gang kl. 5 hvor Brian var stået op. Det blev hurtigt besluttet at Brian arbejdede hjemme for at kunne hjælpe lidt med de syge børn, og at vi fik en tid hos lægen.

Kl. 13 var der en tid til trip og trap, så vi havde hele formiddagen for os, Clara havde forleden spurgt om vi ikke snart skulle lave pølsehorn, så det gjorde vi, måske også meget rart for Laurids tænder at der ikke skulle tygges rugbrød til middag.

På vej op til lægen kom jeg vist til at sige noget i retning af, at jeg ville vædde med at lægen bare sagde at det var en virus, men men men efter at der var blevet leget i venteværelset kunne det konstateres at Laurids havde lungebetændelse og mellemørebetændelse, men at Clara ikke fejlede det mindste. Jeg var dybt chokeret, det var jo hende som hostede helt vildt og sov dårligt om natten, Laurids havde sovet sine 13 timer som normalt og havde ikke reageret på f. eks at blive lagt ned, ved af erfaring at det gør….. ondt når den er gal med ørene.

Chokeret var jeg også da der kun var en foran mig på apoteket, tror jeg aldrig er prøvet før.

Nu står den på mixtura 3 gange om dagen til Laurids, og ja Clara hun må bare fortsætte med at hoste og holde hele huset vågen flere gang om natten, udover hendes kl. 22 brøl som jeg næsten ikke kan mindes at hun har sprunget over. Ja i går var jeg lige ved at tro at Brian satte sit ur efter hende da hun græd kl. 21.45, udbrød han nemlig at hun var et kvarter for tidlig på den, sådan noget uorden.

Laurids og jeg har rigtig hygget i dag, der er blevet kigget på traktorer og heste, og så har vi set en masse afsnit af Bamse og Kylling, ja han er endda blevet helt god til at sige “Bambe”.

Sygdom er ikke rart, men at sætte dagen på standby for at hygge omkring en sløj lille gut er nu heller ikke helt af vejen.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Facebook comments:

Skriv et svar