En skøn dag, hvor man kun kan glædes over hverdagen med børn

Så blev det tid til at skrive det første indlæg på denne blog.

Dejligt at vågne til en skøn pludren fra et meget morgenfriskt barn, selv efter endnu en nat hvor jeg ikke tæller hvor mange gange der er blevet ammet, det er nemlig min overbevisning at det kun får mig til at føle endnu mere træthed. Mens der bliver tid til et bad, hører jeg August som er en anelse utilfreds med at være efterladt alene i soveværelset, men det varer ikke længe før Clara bliver vækket af hans gråd, hun stikker hovedet ud til mig og fortæller at han er ked af det, men at hun lige går ind til ham. Efter endt bad mm. kigger jeg ind til dem for at se hvordan det går, jeg har nemlig ikke hørt noget gråd længe, og der ligger de ved siden af hinanden med 3 bøger i sengen og Clara er i fuld gang med at læse højt for August, hun kigger op på mig og udtrykker at det er Laurids som først skal ha’ tøj på i dag fordi hende og August altså lige læser en historie.

Som sagt så gjort, familiens morgenmand kommer i tøjet og som altid går han igang med at lave mad i legekøkkenet mens hans søskene får tøj på. Mens Clara arbejder på at tage tøj på, hvilket hun selv gør fordi moren har valgt den rigtige kjole, og August også kommer ud af nattøjet, hører vi en skramlen nede fra spisebordet, Clara konstatere hurtigt at det nok er Laurids som er gået igang med at spise morgenmad, fordi han er meget sulten, jeg tænkte at grunden kunne være at ventetiden var for lang.

Efter kort tid dukker Laurids op med en smule havregrød om munden, og jeg tænker straks at han nok bare har smagt lidt på maden, når der ikke er kommet noget på tøjet, men det skal straks vise sig at grunden til det rene tøj er at havregrøden i stedet er havnet på bordet, stolen og gulvet, i hans forsøg på at øse fra skålen op i tallerkenen, hvor er det dejligt at se hans viden om at morgenmaden skal op i tallerkenen og derefter i munden og hvis der spildes skal det selvfølgelig tørres op, Laurids kunne bare ikke nå op til karkluden og kom derfor op for at hente forstærkning, nå men sket er sket, godt forsøgt og vores hund Siba siger tak for at der også var spildt lidt på gulvet.

Laurids har selv spist morgenmad.

Efter en dejlig morgen var det så afsted til dagpleje og børnehaven inden det blev tid til at August skulle sove formiddagslur, mens jeg gik en dejlig tur sammen med Ane Mette og Siba, som iøvrigt sørgede for at hun fik trænet armene den modsatte vej af hvad fitnessmaskinen kan klare.

Vejen blev også lagt forbi lægen, hvor August underholdte de søde sygeplejesker og lægesekretæren, mens jeg fik ordnet det der nu skulle ordnes.

Solen kiggede mere og mere frem i løbet af dagen og Clara strålede også som den da jeg kom for at hente hende, havde kun lige åbnet bildøren, da jeg hørte hende fra gyngen der er nærmest parkeringspladsen, “se mor hvor højt Signe og jeg kan gynge helt selv, er vi ikke bare dyglige” og jeg kunne jo kun give hende ret. En, to, tre, fire, fem vi skal hjem. og næste stop var dagplejen for at hente Laurids, som fik termotøj på inden turen gik hjemad, så kunne han nemlig gå direkte til at lege når vi landede hjemme på matriklen.

Mens der blev leget var der også tid til lidt druer, kiks og en tår at drikke, på terassen i det skønne vejr. August var ikke helt tilfreds med at være i barnevognen så han blev sat i viklen, og kunne på tætteste hold være med til alt det vi andre lavede , samt tage en lur til lyden af min hjertebanken, den vikle er simpelthen det bedste køb jeg har gjort inden for babyudstyr.  

En maskinefuld vasketøj kom op på snoren alt imens de to store hyggede max i sandkassen, og August stadig sov på min mave, et par trillebør-fulde brænde kom også på plads, inden Brian dukkede op i indkørslen, jeg havde slet ikke hørt bilen, men Claras glædesstrålende hej gjorde mig slet ikke i tvivl om at det var farmand som var kommet hjem for at holde weekend sammen med os. Laurids havde heller ikke hørt ham, og da Brian hilste på ham sendte han et dejligt smil som betød noget i retning af, hvor er jeg glad for at se dig, men Clara må helst ikke se at jeg lige har lånt det hun legede med, så jeg kommer ikke lige over til en krammer.

Resten af eftermiddagen gik med videre leg og brændekørsel, mens August stadig snorkede. Efter aftensmad blev det tid til at de tre skønne skulle en tur i badekaret og mens jeg badede August hjalp Clara Laurids med at få tøjet af, hvilket han var meget begejstret for, og en, to tre så var der rene børn alt imens der var kommet rent sengetøj på alles senge, uuummm der findes ikke noget bedre som start på en dejlig nattesøvn.

Dagens sidste men meget vigtige punkt go’nat historie til Laurids og Disney show med tilhørende fredags slik til Clara.

Clara og August hygger med Disney-show

Nu er Clara og Laurids puttet i deres seng og August får en af mange gang mad her sidst på dagen, som udgangspunkt for en måske lang nattesøvn, alt imens Brian slapper af til en film og jeg reflektere over hvor skøn en dag ud af mange det har været, når man har en hverdag hvor børnene betyder alt.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Facebook comments:

Skriv et svar